27.6.2016

Talo Nixi

Seinäjoen asuntomessualueelle Pruukinrantaan on rakentunut rakennusliike Sarkoan rakentamana Talo Nixi. Kohde nro 17. Talo Nixi on rakennettu paikalla pitkästä puutavarasta tehden.
Tämä kohde onkin ainoa asuntomessukoti joka on rakennettu perinteisesti täysin paikalla, ja ilman minkään talotoimittajan mukana oloa. Yhdessä rakennusprojektissa ovat tiiviisti olleet rakentajaperhe kolmen sukupolven voimin. Tämä on parhaillaan sitä pohjalaista tekemisen meininkiä.
Rakentajaperheen tuumoksia yhteistyöstä paikallisen rakennusliikkeen kanssa rakentamisesta,  ja paikalla rakentamisen eduista pääset lukemaan TM Rakennusmaailman messulehdestä.
Näytteilleasettajana Talossa on Nixi. Keittiö ja kaikki kodin kiintokalusteet ovat Nixin valikoimista.
Sisätilojen suunnittelussa apuna on ollut Tampereen Nixin suunnittelija Milja Kettula.
Nixin tiedote talosta löytyy *täältä*
Laatoitustyö Kimmo Viitala Sarkoa

Talon kaikissa märkätiloissa on käytetty lattioissa Tulikiven Hexagon laattaa.


Saunan rakennus sekä lauteet Kimmo Viitala Sarkoa 


Seinät SBL nestemäinen kangastapetti toteutus Kimmo Viitala Sarkoa
yhdessä Jouni Tankka
Pihamaan näyttävät kasvi- ja kukkaistutukset ovat suunnitelmia myöden rakentajaperheen Arjan itse toteuttamat.


Virallisesta asuntomessuluetteloista Deko ja TM Rakennusmaailma lehdissä löydät myös Talo Nixin tuote ja yhteistyötaho tiedot.

Tämä rakennusprojekti on Sarkoalle ainutkertainen kokemus. Onhan niitä omakotitaloja jo rakennettu toistakymmentä perustuksista valmiiksi kodiksi, ja remontteja puurrettu vielä enemmän.
Asuntomessujen näkyvyyden kautta kun oman työn jälkeä saa selailla lehtien sivuilta *koottuna*
Sarkoa kiittää kaikkia yhteistyötahoja, ja kontakteja joiden myötä tämä yrittäjälle ikimuistoinen kokemus on mahdollistunut.
Jatkossakin Sarkoa toteuttaa laadukkaita ja rakentamisen palveluja rakentaen, ja remontoiden.
Voisimmeko olla avuksi juuri sinun unelmiesi kodin toteuttamisessa ?
Ota yhteyttä info@sarkoa.fi tai puhelimitse 0442942834

Tervetuloa Asuntomessuille Seinäjoelle!


-Sarkoa-19.6.2016

Joupin vanha tupa ja Komiat Hetket ne yhteen soppii.

Joupin vanha tupa juhlatila, kokoustila ja saunatila Seinäjoen ytimessä, sekä
Komiat Hetket pitopalvelu ominaisuudessa (Klikkaappa itsesi kotisivuille niin näet koko todella monipuolisen palvelutarjonnan)
Kutsuivat meitä SObloggareita Maanantaisena iltana tutustumaan Joupin  vanhan tuvan tiluksiin, ja Komiat hetket menun ääreen.
No mitäpä tässä voinee muuta huokailla kuin että erityisen kaunis miljöö. Kunnostettu vanhaa arvostaen ja monipuolisin mahdollisuuksin tarjota tilat mitä erilaisimmille kokoontumis tarpeille.

Menu oli herkullinen ja monipuolinen konstailemattomuudessaan.
Nokipannukahvit sopivat niin tilaan kuin myös makuelämyksenä on jotain niin toista kuin kodin kiireellä tiputetut suodatinkahvit :)


Tässä SObloggarit illan tärkeän hetken äärellä. Tutustumista toisiin bloggareihin sillä saimme joukkoomme useamman uusia blogeja. Tietenkin myös kutsutilaisuuden hetkien kuvaaminen ja niistä blogitekstin julkaisu on tärkeä osa yhteistyötä. Rakennusyrityksemme Sarkoa tarjosi alku kilisteltävät tilaisuudessa. Tiedänpä myös että kyllä vain tällaiset yhteistyöt tuottavat tulosta. Ne myös laajentavat verkostoja. Eipä jää kertaan jos toiseenkaan kun on itse voinut suositella taikka varailla jotakin tuotteita joihin on blogimaailman kautta tutustunut.
SOblogien päivitetty lista. Käyhän kurkkailemassa!
Kolmen Tähden Koti
http://www.kolmentähdenkoti.fi/
Kääpiölinnan köökissä
http://kaapiolinna.blogspot.fi/
Elämää Keltaisessa Talossa
http://elamammekeltaisessatalossa.blogspot.fi/
Ninnin Energianurkkaus
http://energianurkkaus.fitfashion.fi
Hempukan hömpötykset
http://hempukan.blogspot.fi
-Hanna-
*sisältö yhteistyö*

15.6.2016

Elämän juhlassa

Kotimme muuttui juhlakodiksi vanhimmaisemme rippijuhlien myötä.
Tämä talo ei juhlista paljoa hätkähdä, tai vaadi koristeluja.
Leipomukset ovat itselleni sitä ominta juhliin valmistautumista.
Onneksi tämä boheemi sielu sai siivojen suhteen valmistelu apua.
Sulosessa sekamelska arjessamme kun välillä 10 henkisen poppoon tavarat jäävät juuri siihen mihin ne kukin kädestään laskee.
Keittiön tiilisokkeli, ja korkeampi tiiliseinus oli maalattava uuteen loistoonsa talon ainoina valkoisina pintoina. Ei auttanut suoja suihkeet lapsi-, ja eläinperhe arjen pyörteissä. Luja purkkiin ja pensseliin oli tartuttava.Papukaijan häkki pestiin ja puunattiin. Viherkasvit valkattiin eläviin ja somisteet vaihdettiin kesäisiksi.


Lasten valtakunnastakin saatiin muutama otos :)


Jotakin valmista on nyt takapihalla esiteltävissä. Herra rakentaja puursi lehtikuusi terassin ja uima-altaan huoltotöiden parissa muutaman viikon verran. Rouva suurpiirteinen telasi pilarit matta (lähes) mustiksi. Kunhan vain aurinko tekee tehtävänsä muuttuu terassikin kauniin harmaaksi.Tulevina viikkoina rapataan, ja maalataan taloa lopulliseen valmiuteensa. Laudoitetaan kattoja, ja räystäsalusia. Tämmätään sadevesijärjestelmä paikalleen. Haetaan vielä toisella paikkakunnalla odottava traktorin kärry/siirtosauna projekti pihaan.

7 vuotta on tätä rönsyilevää projektia rakennettu. Talon lisäksi vuosien mittaan on rakentunut uima-allas, savi/olkipaalivaja. Saatu lupa rakentaa ekologinen pientalo rakennus pihamaalle, ja tempoiltu/riuhdottu kaupungin nuorassa suunnitelmien suhteen.
Rouva 3 vuorotyöläinen on siirtynyt kotiin rouva äidin ammatilliseenkin rooliin.
Herra rakentaja on rakentanut 6 omakotitaloa työkseen, ja puurtanut lukemattoman määrän kalusteasennuksia sekä remontteja.
Nyt tänä kesänä saamme asuntomessujen medianäkyvyyden, ja työn tuloksen muodossa nauttia herra rakentajan työn noustessa esiin, ja saavan myös näkyvää arvostusta.
Sitä ihan tavallista lapsiperheen arkea iloineen, ja haasteineen on eletty myös täysin palkein.
Elämä on paljoutta :) Mikä on sinun elämäsi paljoutta?
-Hanna-


9.6.2016

Ilta-askareita


Näin on tällä markilla illat jatkuneet jo viikkoja.
Yrityksen uuden kaivinkoneen tieltä kotipihaan siirtynyt kaivuri on ollut teho käytössä.
Uima-allasta on pitänyt huoltaa, ja kosteuseristää. Viime vuonnahan keskityimme lähinnä kosmeettiseen huoltoon. Silloinhan Iltalehti teki artikkelin rakennusprojektistamme
linkki silloiseen blogitekstiin.Eksyikö se nyt jo naapurinkin pihamaalle ?Terassi joka on antanut odottaa itseään vuosia koetaan ja nähdään piahkoin valmiina.
Voi sitä iloa kun saamme uima-altaan täysin terassin yhteyteen.
Lopulta päädyimme lehtikuusi lankkuun. Leveään ja paksuun konstailemattomaan puupintaan.
Vesisateessa iltatöinä ovat lankut löytäneet paikoilleen. Toivottavaa olisi että viikonlopun juhlille osuisi sellaiset säät että tämä iltojen märkä puurtaminen näyttäytyy järki valintana :)Herra rakentaja varmasti kiittää taas rouvan päänsisäistä ideariihtä.
Ensi viikolla pääsemme tutustumaan valmiiseen lehtikuusi lankku terassiin :)
Ja on tämä rouvakin oman toimensa ohessa päässyt talon viimeistelyihin kiinni. Tela on rullannut ja musta maali peittänyt niin talon koristeosia kuin rouva "seuraavaksi rakennetaan vankkurisauna" koko kroppaa.
Fb sivuilla meneillään viikottainen Asuntomessulippu*2 arvonta TÄÄLTÄ osallistumaan!

-Hanna-