Rataskadun kotieläinhaka


Kesän verran olemme saaneet elää todeksi haavetta monipuolisesta kotieläin katraasta pihamaalla. Voi sitä tervehtimisten moninaista äänimaailmaa kun pihaan saapuu. 


Haalle muutettuaan lampaat kotiutuivat nopsaan. Haasteen aiheutti Riina karitsa joka ei meinannut aitauksessaan pysyä muiden lampaiden tapaan. Riina löytyi milloin mistäkin vihreää mutustamasta. Se tunki itsensä niin aidan alitse kuin välistäkin ulos. Kaksi lisäkierrosta rimaa aitaan auttoi lopulta asiaan. Nyt Riina ja muut tytöt ulkoilevat vapaasti hallitusti ja valvovan silmän alla jos haan ulkopuolelle pääsevät.

Riina, Ihana ja Panda ovat paikallisten yritysten mahdollistamia kummilampaita. Riina pienimpänä on läheisen päiväkodin lasten nimikkolammas. Mahdollistajana Veljekset Peltokangas oy.
Panda on ala-asteen lasten nimikkolammas. Mahdollistajana Fieteri oy. Ihana mamma on läheisen kuntoutusyksikön asukkaiden nimikkolammas. Mahdollistajana Kone Sarkoa oy.  kiitos teille yrittäjät. Tämä panos on kyllä tuonut iloa ja taannut luontohetkiä laajalti. 


Siivekkäistä löytyy joutsenhanhea, ankkaa ja myskisorsaa 7 linnun verran. 
Tämä lauma osaa sitten todella kovaäänisesti vaatia herkkuja annettavaksi. 


Kaikkien haan eläimien iloksi Pirjon Pakari muistaa näitä kavereita herkku leivin.
Voi sitä vaakkumisen ja määkimisen määrää kun kaverit huomaavat leipäpussin kahinan.
Pientä eripuraakin tämä erityisen odotettu herkuttelu tuokio saa aikaan. Pitäähän sitä omasta leipämurustaan huolta pitää.


Ja näinhän se oli että Rataskadun kotieläinhaka on yhteisöllinen kaikille avoin alue käydä.
On ollut hienoa huomata kuinka haan luo on väki löytänyt. Koulupäivien jälkeen koululaiset pyörähtävät kotimatkallaan haalle, perheitä, isovanhempia lastenlapsineen mm. Eläimet ovat saaneet myös vierailijoilta tuomisia. Kaverukset ovat herkutelleet ainakin kesän puutarha "jätteillä", salaatin rippein ja porkkanoin.  

Heinäkuisissa avajaisissa riitti vilskettä. Valio ja Rolls tukivat omalla panoksellaan tilaisuutta.


Kyllä se tuo herra rakentaja joiutui fyysisimmän työn tässäkin projektissa toteuttamaan.
Tämä nykyinen rouva kaupunkifarmari kiittää suuresti kaikkia kotieläinhaan mahdollistajia.


 Seinäjoen Sanomat teki kotieläinhaasta jutun "TÄÄLLÄ" luettavissa.

Kuva Seinäjoen Sanomat Riina Haapala

Rataskadun kotieläinhaka sijaitsee Seinäjoella Alakylän teollisuusalueella Rataskadun varrella kaupungin metsässä. Haalla on opastekyltti, sekä silta ohjaamassa oikeaan paikkaan. Koska haka sijaitsee metsässä on maasto epätasaista. Haan on toteuttanut alueen naapurusyhteisö.  Hakaa ylläpidämme omasta halustamme kokea luontoa monipuolisesti, sekä yhteisöllisyyden nimissä.
Haalla on aktiiviset FB sivut.

Tervetuloa haalle tapaamaan tyttöjä ja siivekkäitä kavereita.

-Hanna kaupunkifarmari-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uima-altaan rakentaminen

Talo Nixi