Vihreää hoivaa

Tällä viikolla olen rouva äidin, ja lähes maanisen rakennusintoilijan roolien lisäksi myös opiskelija. Toivottavasti vuoden päästä Green Care osaaja.
Jälleen yhden ison harppauksen lähempänä MimosanTuvan unelmaa ja rakentumista.
Maaseudun lapsena ja maatilan piirissä kasvanena on luonto aina ollut erityisen vahva osa minua ja ihan sitä perus arkea. Työkokemuksella niin vanhustyön kuin lastensuojelutyön kentältä olen aina kaivannut työssä syvempää ja toimivampaa mahdollisuutta käyttää "arki luontoa" ja luonnollisia materiaaleja osana työtä juurikin siinä jokapäiväisessä
arkisessa toimessa.
Nyt tässä hetkessä tulevaisuudensuunnitelmissa siintää ekologinen rakentaminen omaan pihapiiriimme. Ajatus siitä miten erilailla luonnonmateriaalit vastaanottavat asujansa. 
Puu ja savi hengittävässä seinärakenteessa. 
Miten vaikuttaa jykevä massiivipuinen huonekalu esim reunallinen sänky turvattomaan ja levottomaan mieleen verraten reunattomaan runkopatjasänkyyn joita kaikessa kätevyydessään ovat kodit ja laitokset täynnänsä. 
Miten rakennus ja pihamaa sulautuisivat saumattomasti luonnonympäristöön. Pihamaan työt askareina ja päivittäisenä puuhana. Linnunlaulu pihapiirin musiikkina.

12.8.2016 Ilkka lehdessä Liisu Aurasmaa Seinäjoen kaupunginteatterista kirjoittaa:

-"Luonto on paras lohduttaja ja hoitaja. Hiljaisuus Tuulen suhina, lehtien havina ja lintujen laulu. Siellä on särkyneen mielen koti ollut nyt ja aina. Lehmän tai hevosen kylkeen on moni emäntä, isäntä, piika ja renki kyyneleensä pyyhkinyt ja siihen käpertynyt nukkumaan suruaan pois, tai hakeutuneet metsän sammaleen syliin. Missä voi nykyihminen murtuessaan löytää enää samaa lohdutusta ja luonnonläheisyyttä."

Todella hyvä ajankohtainen, ja maanläheinen artikkeli.
Tähän kysymykseen toivon että Green Care opinnot antavat itselle pontta ja nykypäivänä tarvittavia perusteita toteuttaa luontoavusteista toimintaa ihmisen ja luonnon hyväksi omassa toimintaympäristössä. Tietenkin tähän tarvitaan myös kaupunkien viranomaisten kaavoituksen sekä rakennuspuolen myötämielisyyttä luonnon säilyttämisen ja vaalimisen puolesta myös rakennettavassa ympäristössä. Tietenkin niin paikallisesti kuin ihan valtakunnallisellakin tasolla.

Linkkiä tuon allaolevan maiseman sivustoille *TÄSSÄ*

Tässä Urpolan kartanon Viikinkisaunan maisemaa Humppilassa-Hanna-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uima-altaan rakentaminen

Talo Nixi

Asuntomessuillaan