Vuodessa ehtii

Kovat olivat suunnitelmat että mihin sitä vuodessa ehdittäisiin.
Ehdittiinhän sitä tähän päivään saakka, mutta ei ihan niin kuin rouva suuruudenhullu suunnitelmissaan oli vuodenkierron laskelmissaan aatostellut.
Tulinhan hankkineeksi traktorin peräkärryt siirtosaunan rakentamista varten.
Suunnitelleeksi uusia rakennuksia pihapiiriimme ounastellen että ainakin pohjatöitä voitaisiin tuossa ohimennen talon ulkotöiden viimeistelyjen ohessa toteuttaa.
Herra rakentaja kyllä on tehnyt koko vuoden läpi kotia valmiiksi. On korjannut uima-altaan. Rakentanut terassin, Paljunkin roudannut pihaan. Maalannut ja rapannut taloa. Viimeistellyt räystäät. Viimeistellyt lastenhuoneiden säilytystilat.
Hakenut jopa ne traktorin peräkärrytkin maakunnasta, vaikkakin todeten hullun hommaksi.
Syksyn pimetessä sain herra rakentajan jopa avaamaan suunnitteluohjelman ja piirtämään 15m2 pikku piha-asunnon. Nyttemmin haaveena on CLT pikku pihakämppä jonne teinin saisi pukata elelemään opiskelijaelämää. Se jää nähtäväksi että minä vuonna.

Näin on kuitenkin hyvä. Unelmia ja suunnitelmia on aina hyvä olla tulevaisuuden varalle enemmänkin kuin yksi. Kaiken ei ole tarkoituskaan toteutua.
Ja jos niin kävisi että toteutuisi on rouva jo lähes hourupäinen haaveilija ehtinyt varautua tilanteeseen.
Mielessä on suunniteltuna niin puumaja, kuin maasauna. Ja täysin mitään realistista toteutussuunnitelmaa niinkuin moni muukin rouvan rakennushaaveista.


Summaten saavutettua. On ihan kiva näin. Voisihan ne yläkerran oven kynnyslistat joskus toteuttaa, mutta kun ei ole mäntypuisia löytynyt niin on tärkeämpien asioiden jalkoihin sekin jäänyt.Mattoja ja nojatuolin uusi samettiasu. Siinä vuoden 2016 suurhankinnat. Alma koira on ehtinyt saattaa useammankin maton käyttökelvottomaksi joten nyt taitaa olla matto nro 4 tai 5 neidon alustana. Olohuone ja takkahuone ovat myös mattonsa uusineet. Muutoinhan varmasti näkymä pysyykin samana mahdollisesti jopa läpi vuosikymmenten ellei rouvan mieli tai lasten tepposet myllerrä tiloja täysin.Kotimme jatkaa myös nimikkeellä perhekoti kuluvanakin vuonna. Vaihtelevalla kokoonpanolla ja mukaansa tempaavilla arjen hetkillä kuljemme kohti tulevaa.
Millaisia suunnitelmia sinulla on vuoden 2017 varalle?

-Hanna-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uima-altaan rakentaminen

Reilun vuosikymmenen on Sarkoa rakentanut

Rataskadun kotieläinhaka