Ihan pihalla

 
Niinhän mainoksessa todetaan että -"lapsia täytyy kastella että ne kasvaa", mutta että minäkin ja ainoastaan leveyttä.
Huolimatta Suomen suven epävakaudesta on Juhannus vietetty varsin perinteisissä merkeissä uiden ja saunoen. Lapset viihtyivät tunteja vaihdellen lämpimän ja kylmemmän veden välillä.
Vuonna 2012 julkaisemani Uima-altaan rakentaminen on muuten vuosi vuoden jälkeen se sivukäyntien kerääjä.
 

Tänäkin vuonna allas on huollettu kevään mittaan. Paikkamaalailtu hilseillyttä seinää. 
Hankittu uusia tiivisteitä ja putken mutkia.
Materiaalien osalta huolto kustansi hieman alle 300€. 
Sen suurempaa piikkiä ei altaan täyttö vesilaskussa tee että se olisi mainittavaa.
Vuosi sitten rakennettu lehtikuusilankku terassi on saanut luonnollisen sävynsä. Olemme olleet erityisen tyytyväisiä terassin tuntuun paljaan jalanpohjan alla, sekä ulkonäköseikkoihin.
Vuosihuoltona on pikkuisen hiottu ennestään hiomatonta puupintaa. Ei muuta. Lehtikuusen kanssa ei öljyämisiä tarvitse miettiä.


Karjalasta tuotu jykevä suvun heteka on se mikä terassilla pysyy. 
Pöytä penkkeineen odottaa uutta tulemistaan perhekoon (parhaimmillaan 10 hlö) vaatimana. 


Suojaisa metsäpiha tarjoaa puitteet eväsretkille, ja metsäleikeille.
Milloin on maja vanhan kuusen latvustojen alla, milloin taas piskuinen kotikallio tarjoaa puitteet leikille.Kuluvalla viikolla perhekotimme metsäpihaan muuttaa ankka pariskunta. Tämä äiti on ehkä asiasta eniten innoissaan ja sen riemun perässä myös lapset odottavat uusia asukkeja saapuviksi. Olen saanut kunnian omassa lapsuudessani tuntea kesyn Maija ankan.
Maija istui sylissä ja sitä sai paijata.
Maija parvineen asusti perheemme silloisen kodin pihamaalla Kyrönjoen varressa.
Ja vaikka omat muistoni perustuvat lähinnä valokuviin minusta ja Maijasta, sekä vanhempieni kertomuksiin. Herättävät ankat tietynlaisen tuttuuden ja hyvänolon tunteen tässä 35v myöhemmässä ihmismielessä.


Rosoa ja luonnon tarjoamia materiaaleja kaikessa monimuotisuudessaan. Se on oma mieltymykseni kodin pihapiirin suhteen. Toisaalta miten kauniita ovatkaan graafiset modernit tarkoin hoidetut puutarhat.
Millainen on sinun unelmiesi pihapiiri?

-Hanna-

Kommentit

 1. Kauniin näköinen teidän piha. Toi uimaallas on mahtava.
  Hyvä toi puuterassi, ei mene niin helposti moskia altaaseen.

  VastaaPoista
 2. Meillä on pihassa nyt harkoista tehty 4 x 8 m uima-allas odottamassa sisäpinnoitusta. Ensin piti laittaa allaspussi, mutta nyt hiljalleen on tultu kesän aikana toisiin ajatuksiin ja tuo epoksipinnoite kuulostaa hyvältä. Olisiko tuo sama Inerta50 yms. edelleenkin teidän valinta? Lähinnä referenssejä tässä kaipailen. :) Kiitos etukäteen!

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis tuo uima-allas, ja hyvin sopiii nuo aidat tuohon. Tuo hieman erilaista ilmettä. Kuinka teillä hoitui tuo puhtaan veden kuljetus, vai miten vesi saatiin altaaseen? Naapuri myös haaveilee uima-altaasta, heidän kanssaan olikin siitä puhetta jonkin verran. Meillekin toki sellainen olisi kiva, mutta ei tila riitä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uima-altaan rakentaminen

Kulunut vuosi

Talo Nixi