Pientä pihatyömaata


Männä vuonna herra rakentaja kutsui kotimme pihapiiriä kesä aikaiseksi työleiriksi. Niin se taitaa olla nytkin. Pienkuormain onkin oiva apuri pihan töihin. Sillä siirtyy leikiten niin liuskekivet kuin vähän järeämmätkin kivenmurikat, jotka vuosia odoteltuaan pääsivätkin vihdoin paikoilleen.


Viime syksynä aloitettu ankkojen metsälampi pääsi sekin toteen. Vaakut vaikuttavat tyytyväisiltä uuteen polskintapaikkaansa. Kunhan vielä saadaan kierto, ja olkipaali kaivonrenkaaseen on suodatuskin kohdillaan.Ankkalammen viereinen metsäinen istahduspaikka on sekin ollut helteillä hyvällä käytöllä. Kuumana kesäpäivänä on varsin miellyttävä istahtaa metsän varjoisaan siimekseen. Mitä nyt muutama sata hyttystäkin on miellyttävyyden huomannut.


Ihmeistä suurimpia tapahtui keväällä. Altaan huollosta suoriuduttiin vain ja ainoastaan kuvetta kaivamalla uudet valaisimet hankkien ja asentaen. Ensimmäistä kertaa vuosiin ei altaan pinnoite vaatinut paikkailua. Uima-altaan rakentaminen teksti on edelleen blogin luetuimpia, ja varsin käyttökelpoinen tapa toteuttaa uima-allas.Piha on hieman vinksin vonksin ja mukailee varsin suurin osin luonnontilaa. Nurmi muuttuu huomaamattomasti metsäpoluiksi mustikanvarpujen ja sammalen seassa. Korkeat männyt ja kuuset tuovat pysyvyyden ja tietynlaista ikuisuuden tuntua. Hämmentyneinkin mieli tyyntyy juurtuen maaperään näiden vanhojen vakaiden puiden huminassa.  Omalla pihamaalla voi kohdata ketun sulassa sovussa kissojen kanssa kiviaidalla istuen, tai sitten ihan nuo omat hassut otukset vaakkumassa. Se on minun mieleni koti tuo sammaleinen varjoisa metsätähtien peittämä sekä tuulenkaatamien ansoittama maaperä.

-Hanna-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uima-altaan rakentaminen

Rataskadun kotieläinhaka

Talo Nixi