Nähdä Ilmajoki ja vaikuttua

Voi mikä päivä kehkeytyikään kun naapuri kunta Ilmajoki kutsui bloggaajia tutustumaan elämyksellisiin antimiinsa Nähdä Ilmajoki ja kuolla päivään. Tarjolla oli 7 Ilmajoen ihmettä.

Sisältöyhteistyö Visit Ilmajoki

Ensialkuun saimme aimo pläjäyksen Ilmajoen historiaa ja sehän oli kiintoisaa. Jaakko Ilkan seikkailut ja muistomonumentti. Musiikkijuhlien talkoovoimin kohoavat kulissit, Könnin kellosuku, museo ja pohjalaistalot.


Sittemmin karautimme tila-autolla Koskenkorvan kylään viinatehtaan kupeeseen Korkenkorvan Trahteeriin jonka pihamaalla sijaitsee myös Koskenkorva museo.


Trahteerin kesässä juhlitaan niin häitä kuin serkusjuhlia. Kesän juhlijoita majoittaa  tilan aitat.
Alueella on myös 2 tilavaa saunaa, kylmäallashuone sekä palju. 
Uusimpana ja erittäin suosittuna tapahtumana onkin kesä Keskiviikkoiset saunaillat. Saunareissulleen  perinteiseen sekasaunaan saunoja saaasukseen veikeät saunatrikoot tai boxerit.
Koskenkorva museon puolella pääset aistimaan Koskenkorva viinan historian havinaa. Oma nurkkauksensa on myös Könnin kellomestareiden taidonnäytteille. Museossa toimii kahvila. Tietenkin anniskeluoikeuksin.


Tässä Koskenkorvan tilan varsinainen yllätys! Suora yhteys naapuriin.
Asianmukaisesti munalukon takana tietenkin :)


Kaikkien näiden elämysten keskellä iskee tietenkin nälkä!
Ilmajoen Kestikartanolla on lounasta tarjolla Maanantaista Perjantaihin. Kestikartano on myös mitä mainioin paikka erilaisille tilaisuuksille. Itse olen Kestikartanolla saanut viettää muutamat pikkujoulut. Tilaa riittää isommallekin sakille ja kyllä kehtaa juhlia tässä kokonaisvaltaisen viihtyisässä ja tunnelmallisessa miljöössä. Pääseepä kartanon pihapiirissä majoittumaankin ympäri vuoden.


Jos sopiva kulkupeli kuljettajineen on etsinnässä niin kaikkihen me tiedämme että ei kun yhteydenottoa vain Jari Mäelle niin kyllä pirssistä löytyy mistä valita.
Olisihan se aikamoista päästä esim Ford Excursion Limusiinilla matkaan ja saapumaan juhlapaikalle. Mitäpä jos arjesta tekisikin juhlan ja yhtenä kauniina päivänä yllättäisi herra rakentajan limusiini ajelulla? Voi mahtava mitä mahdollisuuksia elämän maustamiseen Etelä-Pohjanmaalla löytyykään.


Iltapäivän tutustumiskohteemme Nami Tupa on monien mahdollisuuksien karkkitehdas, myymälä, ohjelmapalvelu ja välinevuokraus yritys Ilmajoen keskustassa.
Voin sanoa että suosio on taattu kun lapsen synttäreillä onkin Nami Tuvan valikoimasta löytyviä välineitä mm sumopuku setti ja taisteludonitsit.
Tällä kertaa pääsin itse kokemaan Polka karkin valmistamisen.


Tämähän sitten oli kivaa, vaikka sopivan tosissaankin karkin teossa täytyi olla.


Lapsetkin tykkäsivät kun elämyspäivän palaaja saapui laatikollinen karkkia mukanaan kotiin.


Kyrönjokea seilasimme jokilaivaristeilyllä historiallisia hyvänmielen tarinoita kuullen, ja mokkosia mutustellen.Päivän mittaan kävimme myös Yli-Lauroselan talomuseossa. Museossa toimii Kesäkuun alusta lähtien kesäkahvio. Pihamaalla laiduntavat lampaat asiakkaiden ilona. Museolla toimii myös pakopeli Find out.


Voi miten mainio päivä tulikaan Ilmajoella koettua!
Sinä tyhy toimintaa tai kesäretkeä järjestävä tutustu ihmeessä Visit Ilmajoki tarjontaan.

Ps. Meitä osallistujia oli päivässä läheltä ja kaukaakin Himomatkustaja, Hätälasku, Meidän Kotiin, Lähdetään taas, Siskonpaneelisoppa, Talo Ahonlaidalla, Voita ja Suolaa,

-Hanna-

Kommentit

  1. Lovely favorites post!, Yes!!!! I love this post!!, I fan of your site. You have to keep doing such an article even future. LOVE yours in this

    post!    FunnyJoke.in

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uima-altaan rakentaminen

Rataskadun kotieläinhaka

Talo Nixi