Kotieläinhaka 2020

Juurikin noin vuosi sitten saimme mahdollisuuden elää todeksi pitkäaikaisen haaveemme.
Yhteisöllisesti toteutetun kotieläinhaan alle 5 km Seinäjoen keskustasta.
Paikan johon jokainen saapuja on tervetullut nauttimaan hetkestä. 
Lampaat kyllä pitävät huolen siitä että jokainen kävijä tietää olevansa tervetullut vierailija.
Vuoden mittaan on haka ottanut paikkansa seinäjokisten luontokohteena.


Ihana (oranssi merkkinen) Panda (kelta merkkinen) ja Riina (sini merkkinen) ovat vuodessa kesyyntyneet sylikesyiksi. Ihana nauttii silmät kiinni ja hymyillen pitkistä haleista tai rapsutuksista.
Vierailijat ovat hellineet tyttöjä erilaisin herkkupaloin. Sopivissa määrin omppua, salaattia, leipää, porkkanaa tai sitten ihan haalta löytyvää kuivaheinää ovat typyt jo jopa tottuneet odottamaan kavereiltaan.

Kevään -20 mittaan on haalla riittänyt kävijöitä. Koululuokkia ja päiväkotiryhmiä. Lapsia jotka päivittäin käyvät ja tiktok videoita kuvaavat. Perheitä, lenkillä ohi kulkevia. Nuorisolaisia autolla kertoen ettei kaveri koskaan ennen ole nähnyt elävää lammasta. Erilaisista sosiaalialan yksiköistä vieraijlioita. Neidot ovat niin ihmisrakkaita ettei kuvaaminenkaan meinaa onnistua sillä koko katras on kameran linssissä kiinni. 


On pysähdyttävää ja jotenkin terapeuttista sekä lohdullista seurata luontokappaleita jotka elävät hetkessä. Nauttivat ruuasta ja läheisyydestä.


Muita haan asukkeja ovat tässä hetkessä ankat sekä myskisorsat. Hilda(valkonen) Matilda(musta) ja Teutori(tupsupää) ovat haan pitkäaikaisia vaakkuja. Valkoiset punanaamioiset myskisorsat ovat vielä vailla nimiä. Saa ehdottaa. Sukupuoli ei ole varmaa. Veikkaan että poikia ovat.Hilda rouva on muninut aika kasan munia pesäänsä. Ei vaan taida malttaa hautoma puuhissa viihtyä tämä vaakku sillä enemmissä määrin Hildaa tapaa muualta kuin kököttämästä pesässään.


Fyysisisesti haka löytyy Seinäjoelta Alakylästä. Rataskadulta kaupungin metsäpalstalta.
Sarkakujalta saapuessa heti Rataskadulle käännyttyä oikealta. Rataskadulta tultaessa viimeisen hallirakennuksen jälkeen vasemmalla.


Tämä kaikki on mahdollistunut yhteistyöllä. Paikalliset yritykset Veljekset Peltokangas, lsy Fieteri Oy, Kone Sarkoa Oy ovat lähteneet ennakkoluulottomasti mukaan Lampaiden sponsoreina. Seinäjoen kaupunki on tarjonnut alueen sekä mahdollistanut haan rakentumisen. 
Pirjon Pakari, Rolls  ja rkl Sarkoa Oy ovat osaltaan sponsoroineet haan olemassaoloa.
Jos sinun yrityksesi kiinnostuu mahdollisuudesta olla osa tätä tarinaa olemme kuulolla Sarkakujan naapurusyhteisönä osoitteessa info@sarkoa.fi

-Hanna-


Kommentit

  1. Löysin sattumalta blogiisi ja täällä onkin ihanaa tekstiä ja kuvia ♥ Itse rakastan eläimiä ja erityisesti sitä, kun ne nauttivat elämästään hetkessä - sitä on niin ihana seurata, kun eläimet voivat hyvin ja se näkyy! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Kiitos. Nykyään silloin kun into herää tulee blogiakin päivitettyä harvakseltaan.On ollut kyllä suuri ilo saada nähdä niin eläinten kuin ihmisten ilo yhdessäollessa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uima-altaan rakentaminen

Kesto sisustus