Rataskadun kotieläinhaka 2021


Voi miten iloisia me täällä Rataskadun kotieläinhaalla olemmekaan kaikista niistä kohtaamisista joita haalla on tapahtunut ihmisten, koirien, lampaiden, kissojen & siivekkäiden kesken.
Aamuista jolloin jo aikaisessa kuuluu lasten iloisia ääniä päiväkotiryhmän vieraillessa, tai verkkaisissa hetkissä haan ympäristössä.

Se että haan asukkaat saavat kohdata jokaisen vierailijansa luottavaisina  tietäen tulijan olevan hyväntahtoinen, jopa namupaloja mukanaan tuova ystävä on suurinta parhautta.


Silloin kun pimuillamme Ihanalla Riinalla ja Pandalla ei ole muuta puuhaa he omaksi harmikseen ovat keksineet kotinsa savi olkipaali rakenteen nyhtämisen purkaen omat seinänsä. 
Ei auta valistus ei mikään tässä tilanteessa vaan seinät on saatava sään ja lampaan kestäväksi talveksi.
Olemme päässet Kansan Sivistysrahaston Kulttuurilahja joukkorahoitus hankkeeseen mukaan pimujen välttämättömän talvisuojan rakennuskustannusten kattamiseksi.

Rataskadun kotieläinhaan eläinsuojat  linkin kautta pääset hankkeen sivuille.

Wilho tarkastaa päivittäin niin omat tilukset kuin myös lähimpien kanssa toimijoiden ympäristön. Kierros on kierrettävä ja kanssaelävien oleminen tarkasteltava. Kun tilanne on osoittautunut tarkastuksen kestäväksi ei mikään estä ottamasta pikku torkkuja rauhaisassa ympäristössä vaikka kesken kierroksen.


Vaakut voivat hyvin ja näin kesäisin on rakkautta ilmassa. Väge ja Sipriina myskisorsat elävät varsin modernia kotityöt ja hautomisen jakavaa yhteiseloa. Ps: Shhhh! Ei kerrota pariskunnalle mutta heillä on muutama hanhen muna pesässään omien lisäksi.


Vapaana liikkuvat ankat Matilda, Teutori, Hilda ja myski Väinö oleilevat haan välittömässä läheisyydessä.
Näiden toisinaan varsin topakkaa ja sitten taas niin rentoa että elämänmenoa on erityisen hauska seurailla. 


Joutsenhanhi typy hautoo myös omassa pesässään monilukuista muna määrää. Hautomisen tehokkuus on vaihtelevaa ja siksi muutama muna on siirtynyt Sipriinan lempeään huomaan.


Tässä koko joutsenhanhi kompanjamme Tenho ja lapset ❤️. 
Tenho on aikusena haalle yksin muuttanut hanhi joka täydelliseen isälliseen huomaansa otti tupahanhiksi untuvikkoina muuttaneet lapset niiden pihalle muutettua. Voi sitä äänen määrää jos toinen pikkuisista oli näkökentän ulkopuolella. Löytyipä pihasta myös kuollut kyy lasten oleskelualueen lähistöltä.  Oletamme että Tenho oli pitänyt huolen omistaan.


Koko tämän pienen mutta merkittävän elämänmenon ja luontokokemuksen mahdollistavat Kaarto service Oy Veljekset Peltokangas Oy  Kone Sarkoa Oy & Rkl Sarkoa Oy
Kiitos teille erityisen monitahoisesti vaikuttavat yritykset ❤️Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uima-altaan rakentaminen

Rataskadun kotieläinhaka

Talo Nixi