Pukkiko kukkua?

SOblogien luukku 17.
2016 joulun alla on puhuttanut se että, puhuakko pukista palturia?
Miten muissa kodeissa on tilanne hoidettu?
Tässä kodissa on lapsille jo alusta saakka joulupukista puhuessa mietitty ääneen että voisiko joulupukki sittenkin olla kiva tarina. Josko tonttuja ovatkin ne rakkaat ihmiset jotka haluavat muistaa jouluna. Ihmetelty kuinka monta tärkeää ihmistä onkaan jotka lasta haluavat muistaa. Lapset ovat asian hyväksyneet. Puheet siitä onko niin etteikö joulupukkia olisi olemassa on ohitettu sillä että kyllähän joulupukki joku on. Eikö vain? Joulupukki on setä joka joulu joulun jälkeen saapuu jouluaattona jakamaan ne läheisten lahjoittamat lahjat.
Joulun taika on pysynyt, ja lapset ovat innokkaita myös muistamaan pikku tonttuina omia läheisiään.

Ja kyllä ihan omakohtaistakin kokemusta ekaluokkalaisen elävästä elämästä tähän liittyen löytyy. Koulumatkalla pikku Hanna kertoi silmät säihkyen odottavansa joulupukkia, ja koko muu porukka purskahti nauruun. Siitä sitten lällättely jatkuikin aikansa. Itsekseen pikku Hanna mietti että miten ikinä ne ihmiset joiden olisi pitänyt suojella ja opettaa elämään olivat tulleet järjestäneeksi hänet tällaiseen tilanteeseen. Lapsuudessani olin totuudenmuksisesti kuitenkin saanut kuulla että niin hammaskeijut kuin näkit kaivoissa ovat satua ja tarinaa. Ehkäpä joulupukki oli kuitenkin sellainen asia jossa vanhemmat ajattelivat lapsenuskon joulupukkiin olevan asia joka kantaa sen matkan lapsuudessa kunnes sammahtaa jälkiä jättämättä.


Sisustukseen joulu on jo saapunut. Pikku kuuset olohuoneessa ja keittiössä tuovat  koristeineen joulun tunnun. Lasten huoneisiin löytää myös jokunen koriste tiensä.
Huomaan koristelevani joulua vuosi vuodelta niukemmin.
Keittiön kuusessa ovat pääosassa lasten askartelut.
Leppoisaa joulunalus aikaa.

-Hanna-

Kommentit

 1. Meillä on aina puhuttu ihanasta joulusadusta, johon pukkikin siis kuuluu. Olen halunnut välittää lapsille antamisen iloa ja ottanut heidät alusta saakka lahjojemme valmisteluihin mukaan. He ovat aina tienneet, keneltä mitäkin ovat saaneet ja kiittäneet lahjan antajaa<3 Mutta....joulupukin säkistä on aina tullut muutama ylläripaketti, joiden kortissa on lukenut "toivoo: joulupukki" !!!! satumaailmassa tapahtuu kaikkea salaperäistä:)
  Kun isommat ovat sanoneen, ettei joulupukkia ole, olen vastannyt shhhh...ollaan mukana tässä kivassa joulusadussa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jotenkin niin suloista miten satu ja taianomainen joulu kantaa pientä ihmistä. Ja isompanakaan ei ole tullut tarvetta todistella joulupukin olemassaolemattomuutta saati olemassaoloa kun vain välillä tosiaan on tuon Shhh... kuiskannut ja kaikki ovat taas muistaneet yhteisen joulun odotuksen.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uima-altaan rakentaminen

Reilun vuosikymmenen on Sarkoa rakentanut

Rataskadun kotieläinhaka