Viherpeukalo(ton)

Kotimme viherpeukalo(ton) täällä yrittää uusine kasveineen sinnitellä hämyisän olohuoneemme ainoalla valon pilkahdoksen omaavalla paikalla. Iki-ihana Pullojukka sekä pari muuta viherkasvia tämän kertaisina uhreinaan.


Tarkat silmät saattoivat myös huomata jotakin lisää omatekoisen rautahäkin pienoilla levähdyttelemässä siipiään jo vuosia häkkiä hallinneen papukaijan kavereina. Papukaija on isohko Sian joulukoriste. Perhoset muistaakseni Ihanaiset verkkokaupan hankinta. Muistaakseni siksi että perhoset odottivat lopullista omaa hyväksyntääni vuoden verran kaapin uumenisssa. Lopulta suovuin itse hankkimilleni koristeille ja malttamattomana liimailin niitä sinne tänne olohuoneeseen.

 
Onko se myös todiste kodin sisustuksen vakaasta tyytyväisestä jumiutumisesta kun 4 vuotta olohuonettamme ihastuttaneet mustat silkkiverhot siirtyivät kevään tieltä herra rakentajan vienosta toiveesta saada jotain hieman kevyempää täksi kesäksi. Rouva tovin tuumi voisiko tällaiseen haihatteluun suostua, mutta muistettuaan ainakin 5 vuotta sitten ostamansa grafiitin- ja hopeanharmaan tummanpuhuvan kankaan. Kaivettuaan 15 vuotta sitten hankitut metalliset verho klipsit piirongin kätköistä. Saattoi hän tyytyväisenä todeta toteuttaneensa armaan puolisonsa toiveen. Eikä siinä mitään ettei toinen huomauttamatta muutosta huomannut.
Ja tässä ajassa on rouva milloin milläkin nimikkeellä määritellyn määreenä pääasialisesti olla se sijais- ja tukiperhe äiti. Arkea ja pyhää on porskutettu kymmenpäisenä seurueena. Toisinaan oman kodin ympäristössä, mutta myös suurperhelomaa viettäen.
Pölyhuisku ei ole heilunut eivätkä kirja tai leluröykkiöt siistiytyneet kaappeihin. Näillä saatesanoilla totean siis ettei laajempia otoksia esimerkiksi olohuoneen olemuksesta ole saatavilla tähän postaukseen joten tässä kollaasikuva arkistoista.


Erittäin mielelläni otan vinkkejä vastaan viherkasvien elämän turvaamiseksi haastavissa valo olosuhteissa.

Ps. Seinäjoen turuilla ja toreilla on kuhissut tapahtumaa viimepäivinä. Seinäjoki Art & Desing Week on tuonut eteläpohjalaista taide- ja muotoiluosaamista yleisön pureskeltaviksi Seinäjoen keskusta alueella.  SObloggaritkin ovat päässeet osa näyttämään kyntensä niin stailauksessa kuin linssin takaa tunnelmia ikuistaen. Käy tutustumassa SOblogien sivuilla jossa kaikki bloggariemme päivitykset saman linkin takaa tutustuttuvana.

-Hanna-

Kommentit

 1. Miten valo-olosuhteet ovat haastavat? Liian vähän valoa oletan. Yritin katsoa että mitä kasveja sulla on siellä, mutten aivan saa selvää mitä kaikkea ikkunalla on.
  Jos valoa on vähän niin helpoimmalla pääsee kun koittaa suosia kasveja jotka eivät edes tykkää kovin voimakkaasta valosta. Toinen vaihtehto on kasvilamput. Tosin en nyt enää tähän aikaan vuodesta alkaisi kasvilamppuja viritellä, laitetaan ne sitten vasta syksyllä eikös. :)

  Viirivehkat, aaroninparta ja muratit menee hyvin vähemmässäkin valossa, pullojukka ja aloet sensijaan tykkäis valosta. Mutta ei nekään ihan yht´äkkiä valon puutteeseen kuole. Jos valoa on vähän niin pullojukan kanssa kannattaa varoa ettei sitä kastele kuoliaaksi! Se saa muutenkin kuivua välillä ihan reilusti.

  Muita jotka voi hyvin hajavalossa on mm. palmuvehka, tuonenkielo, anopinkielet, kultaköynnös, saniaiset ja peikonlehdet nyt ainakin tulee nopeesti mieleen. Sattuneesta syystä niitä löytyy myös meiltä.

  Ihan kohta on kesä ja nuo reilummasta valosta tykkääjät voi laittaa vaikka ulos. Ylipäänsä muutenkin sisäkasvit tykkää olla ulkona, tosin aluksi ne pitää suojata auringolta ettei ne pala kuten eräs teki viimekesänä ja melkein pilasi kaikki kasvinsa! Onneksi ne jotenkuten toipuivat kesän aikana, mutta ei ihan entiseen loistoonsa kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija vinkeistä. Valon puute on se suurin ongelma. Vaikka meillä onkin isot ikkunat niin harmaa laastiseinä ja terassin katto hukkaavat valon sisätiloista.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uima-altaan rakentaminen

Talo Nixi

Virallisesti valmis