Työleiriksi


Kun lempeästi kannustaa Toukokuussa. Hieman vaativammin Kesäkuussa.
Heinäkuussa jo puuskahtaen kesän pian loppuvan.
Kaartaa se traktori lavetteineen meidänkin pihaan, ja kaivinkone saadaan vihdoin kotiin!
Herra rakentajan + koneurakoitsijan, sekä rouva omassa taloudessa on aina tapahduttava dialogi on toisinaan kipinöivää.

Täytyy myös todeta että onpa sitä taas saatu tehtyäkin.
Kotipihan lemmikeiksihän valikoituivat ankat. Ankkojen tarpeisiin nimittäin kävisi pienempikin vesiaihe sekä alue. Kuitenkin jokusen viikkoa muovisessa paljussa räpiköiviä ankkoja katseltuamme päätimme räpyläjalkojen ehdottomasti tarvitsevan pienen lammen. Se työ on vielä vaiheessa, mutta paljon on tehtykin. Samalla istuteltiin villiviiniä niin suurin odotuksin ympäri talon julkisivua. Kaadettiin muutama kuusi rakentuvan lammen liepeiltä sekä päädyttiin lopultakin savi- olkipaalivajan suhteen huopakattoon.


Lampi työmaa on nyt seisahduksissa. Päästäkseen jälleen käyntiin projekti tarvitsee päätöksen. Päätöksen rakentuuko lampi allaskumin vai esim kaivonrenkaiden  voimin. Allaskumi ei jotenkin tunnu oikealta ratkaisulta vaikka se helpoin tie lammen rakentumisella olisikin.


Ja tässä se kotimme ihan viimeinen asia joka tähän mennessä on ollut loppuun saattamatta.
Parveke. Lattiat ja kaiteet on vihdoin asennettu ja tuokin tila pääsee käyttöön.
Täten myös voimme todeta että -"Hei, hoi lopputarkastuksen voi nyt suorittaa"


Kotimme sijaitsee asuntoalueen kupeesssa. Silti näkymä terassilta on tällainen. 


Tähän mennessä on herra rakentaja aikaansaannoksineen vilahdellut erinäisissä kuvissa.
Tässä taas on rouva äidin kesäinen työmaa. Varsin mukavakin sellainen. Niittymäisen apilanurmemme leikkaa parhaiten kunnollinen kelaleikkuri.


Hiljan ja Teutorin kanssa olemme ryhtyneet tutustumis puuhiin. Päivittäinen ruokailu muotoutuu kesyttämisen työkaluksi. Pitäähän terapia ankkojen uskaltaa luo.


Sisätiloissa on toteutettu elon kannalta vaadittavat ylläpitotyöt. Näin perhekodin arjessa se tarkoittaa useita ruokatarjoiluja oheistöineen sekä vähintään parin pyykkikoneellisen pyöritystä päivässä. Se todiste mikä näistä kyseisistä töistä jää ovat ravitut ja vaatetetut lapsukaiset jotka kokevat arkensa pääsääntöisesti hyvänä.

-Hanna-

Kommentit

 1. Näyttääpäs tutulta tämä projekti! Me kaadettiin juuri puita kantojyrsimien avulla mökin lisärakennuksen tieltä. Meilläkin on pihamaalla nätti apilanurmi, joka toivottavasti saadaan takaisin myös ulkorakennuksen reunalle.

  VastaaPoista
 2. Viime kesänä mekin teimme pihaamme paljon muutoksia. Kaivinkonetta sekä ihan lapiota käytettiin. Nyt on tosiaan meilläkin pieni lampi ja paljon kukkia.
  https://www.terastyosalminen.fi/tuotteet/kauhat

  VastaaPoista
 3. Oi, olen aina haaveillut pienestä lammesta pihaan. Meilläkin on edessä kaivinkoneurakoinnit täällä Savonlinnassa ensi kesänä joten ehkä niiden yhteydessä voisi tehdä sellaisen. Piha on ollut varsinainen työmaa siitä lähtien kun muutimme reilu vuosi sitten. Tänä kesänä saimme sentään vihdoin terassin valmiiksi.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uima-altaan rakentaminen

Kulunut vuosi

Talo Nixi