Elämän juhlassa

Kotimme muuttui juhlakodiksi vanhimmaisemme rippijuhlien myötä.
Tämä talo ei juhlista paljoa hätkähdä, tai vaadi koristeluja.
Leipomukset ovat itselleni sitä ominta juhliin valmistautumista.
Onneksi tämä boheemi sielu sai siivojen suhteen valmistelu apua.
Sulosessa sekamelska arjessamme kun välillä 10 henkisen poppoon tavarat jäävät juuri siihen mihin ne kukin kädestään laskee.


Keittiön tiilisokkeli, ja korkeampi tiiliseinus oli maalattava uuteen loistoonsa talon ainoina valkoisina pintoina. Ei auttanut suoja suihkeet lapsi-, ja eläinperhe arjen pyörteissä. Luja purkkiin ja pensseliin oli tartuttava.Papukaijan häkki pestiin ja puunattiin. Viherkasvit valkattiin eläviin ja somisteet vaihdettiin kesäisiksi.


Lasten valtakunnastakin saatiin muutama otos :)


 
Jotakin valmista on nyt takapihalla esiteltävissä. Herra rakentaja puursi lehtikuusi terassin ja uima-altaan huoltotöiden parissa muutaman viikon verran. Rouva suurpiirteinen telasi pilarit matta (lähes) mustiksi. Kunhan vain aurinko tekee tehtävänsä muuttuu terassikin kauniin harmaaksi.
  
Tulevina viikkoina rapataan, ja maalataan taloa lopulliseen valmiuteensa. Laudoitetaan kattoja, ja räystäsalusia. Tämmätään sadevesijärjestelmä paikalleen. Haetaan vielä toisella paikkakunnalla odottava traktorin kärry/siirtosauna projekti pihaan.

7 vuotta on tätä rönsyilevää projektia rakennettu. Talon lisäksi vuosien mittaan on rakentunut uima-allas, savi/olkipaalivaja. Saatu lupa rakentaa ekologinen pientalo rakennus pihamaalle, ja tempoiltu/riuhdottu kaupungin nuorassa suunnitelmien suhteen.
Rouva 3 vuorotyöläinen on siirtynyt kotiin rouva äidin ammatilliseenkin rooliin.
Herra rakentaja on rakentanut 6 omakotitaloa työkseen, ja puurtanut lukemattoman määrän kalusteasennuksia sekä remontteja.
Nyt tänä kesänä saamme asuntomessujen medianäkyvyyden, ja työn tuloksen muodossa nauttia herra rakentajan työn noustessa esiin, ja saavan myös näkyvää arvostusta.
Sitä ihan tavallista lapsiperheen arkea iloineen, ja haasteineen on eletty myös täysin palkein.
Elämä on paljoutta :) Mikä on sinun elämäsi paljoutta?
-Hanna-


Kommentit

 1. Kaunis lamppu pöydän päällä. Kivan näköinen valkoinen tiiliseinä, sopii hyvin keittiöön.
  Uima-allas on oikein kiehtova, eikö se ole aika kovatöinen ?
  Tarkoitan irtomoskan takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Uima-altaan siivoukseksi piisaa meidänkin puustoisella pihamaalla muutama imurointi kesässä. Putsari kun kierrättää moskat tehokkaasti sihtiin. Nyt altaan ollessa useamman vuoden käytössä vievät keväiset kunnostustyöt kyllä oman aikansa. Joka vuotuista on erilaiset rempat.

   Poista
 2. Vau, hienolta näyttää!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uima-altaan rakentaminen

Yläkerran tilat

Talo Nixi